Ziegler Németh Ferenc festőművész kurzusa – 2020. április 24 – 26.

Képzőművészeti kurzusok felnőtteknek


Ziegler Németh Ferenc festőművész kurzusa

2020. április 24 – 26.

érkezés a kurzusra: 24-én, pénteken 18.00 óráig
kurzus zárása: 26-án, vasárnap 14.00 óra


Táj, tanya, csendélet pasztellel

Hátrahagyva az addig megszokott polgári életforma nyugalmát, 26 évesen „festőnek állt”. Azt gondolta, hogy a sors a nehezebb utat jelölte ki számára. Nem a pár évig tartó állami képzést választotta. Örökös tanulásra ítélte magát. 1997-ben kezdett ismerkedni a festészet rejtelmeivel, Maszlik István, majd Gayer-Móricz Róbert festőművészek segítségével.  „Személyében egy nyitott szemléletű, jó szakmai felkészültségű, szorgalmasan dolgozó festőt ismertünk meg, aki tudja, hogy a tehetség adottság, de az adottság érvényre juttatásáért dolgozni kell.” /Bereczky Loránd/

Azt vallja, hogy „… maga a természet is egy intelligens alkotóról árulkodik…” Fő témája a magyar táj ábrázolása. Próbálja megragadni azt, amikor a tájra, az épületre, a tárgyakra vetülő fény átlényegül egy érzésbe, gondolatba. Alkotás közben arra törekszik, hogy versenyre keljen a látvány okozta élménnyel, hangulattal. Foglalkoztatja még a csendéletfestés és a figurális ábrázolás is. Az utóbbi években az olaj mellett főleg pasztellkrétával dolgozik. Ez a technika nyújtja a legnagyobb kifejezési lehetőséget számára.

Az alkotás nyújtotta öröm, az állandó fejlődés és nem utolsósorban a megújulás lehetősége vonzza a festészetben. Egyre több tapasztalattal rendelkezve úgy érzi, a festészet fortélyainak elsajátítása egy nagyon hosszú folyamat, amely élete végéig el fogja kísérni.

„A fény, a szín és a mindkettőt befolyásoló levegő festői megragadása tulajdonképpen örök témája a festészetnek, és Németh Ferenc igazán meggyőző erővel képes szólni mindazokról az esztétikai és etikai mozzanatokról, amelyek a tájfestés lényegét jelentik.Tematika:

Az eszközök, kellékek megismerése, a tecnika bemutatása, témaválasztás, vázlatok készítése majd a téma részletes kidolgozása közös konzultáció mellett.


Jelentkezés:

A jelentkezés Tízezer forint előleg megfizetésével érvényes a Kendlimajor Galéria Kft. 14100134-17961649-01000000 számú bankszámlájára.

Szükséges anyagok:

pasztellpapír /félérdes, fekete, barna/, puha pasztellkréta, ragasztószalag, szike, ceruza, puha törlőkendő, lakk /sima hajlakk/


Ár:

Kurzus ára szállással, teljes ellátással: 47.000.- Ft
Ebből a kurzus ára:   32.000.- Ft

Aki csak egy napot vesz igénybe, annak ára:   20.000.- Ft, ami nem tartalmaz ellátást.