Székács Zoltán festőművész kurzusa – 2020. május 1 – 3.

Képzőművészeti kurzusok felnőtteknek


Székács Zoltán festőművész kurzusa

2020. május 1 - 3.

érkezés a kurzusra: 1-én, pénteken 18.00 óráig
kurzus zárása: 3-án, vasárnap 14.00 óra


„A mi aranyunk nem a tömegek aranya”„… a festmény nem egy képrejtvény! A festő a gesztusokat, a vonalakat intuícióból festi, nem kell mindig mindent megfejteni. A képeim egyfajta totemek, jelhordozók. Nem feltétlenül visszaolvashatók, inkább primér jelek, melyek az odafestés pillanatában kapnak értelmet. A festő színek, formák és jelek segítségével teremti meg saját mítoszát.“…

„Még a legabsztraktabb művekben is érezhető az ősképszerűhöz fűződő szál.” (Paul Klee)


Tematika:

“ Struktúrás és Repedő anyagok használata az absztrakt festészetben “ – terrakotta és grafit paszták , homok , kollázsok , síkplasztikák; az aranyfüst használata . Ismerkedés az anyagokkal, vázlatok, tervek kollázsok készítése, melyek a készítendő képek alapjául szolgálnak. – A struktúrás anyagok felvitele – a kiválasztott anyagokkal és eszközökkel a felületnek a kompozíció szerinti alakítása, karcolási technika, faktúrák megjelenítése.  Közbenső technikák beiktatása, aranyalapozás, zsák és egyéb anyagok felragasztása, kollázsok felvitele, aranyozás, ezüstözés, festékek felhordása különböző technikákkal, ecset-pecsét-henger stb. Önálló alkotó tevékenység, konzultációval.


Jelentkezés:

A jelentkezés Tízezer forint előleg megfizetésével érvényes a Kendlimajor Galéria Kft. 14100134-17961649-01000000 számú bankszámlájára.

Szükséges anyagok:

feszített vászon: 30 x 30 cm, 40 x 40 cm, 50 x 50 cm
ecsetek, spaklik, akril festékek, olló, törlőrongy


Ár:

Kurzus ára szállással, teljes ellátással:  47.000.- Ft
Ebből a kurzus ára:   32.000.- Ft
Speciális alapozó anyagokat az ár tartalmazza.

Aki csak egy napot vesz igénybe, annak ára:   20.000.- Ft, ami nem tartalmaz ellátást.